27 Şubat 2012 Pazartesi

Mantar Çorbası



Malzemeler:
250 gr. Kültür Mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2'5 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz

Hazırlanışı:
Orta boy bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin. Unu bir süre kavurun ardından suyu ilave edin. Un topak topak olursa ki benimki oldu, blendırdan geçirin yada süzgeçten geçirebilirsiniz. Su kaynayınca daha önceden yıkayıp küçük küçük doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar piştikten sonra sütü ve tuzunu da ekleyerek bir taşım daha kaynatın ve ocağı kapatın. Üzerini nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiye Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...