13 Mart 2012 Salı

Baharatlı Tavuk Göğsü



Malzemeler:
Tavuk Göğsü
Pul Biber
Karabiber
Nane
Tuz

Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini ince bir şekilde kesin. Genişce bir kaba koyun ve içine bir tutam pul biber, bir tutan karabiber, bir tutam nane ve tuz ekleyin. Azıcıkda sıvı yağ koyun ve karıştırın. Emaye kaplı yavayı yada teflon tavayı ocağa alın. Yağ koymayın. Tava ısındıktan sonra tavuk göğüslerini dizin. Arkası önü pişene kadar çevirin. En son tavukları almadan hemen önce çok az sıvı yağ koyup tavukların arkasını önün çevirin ve alın. Tavukları yağda kızartmayın yalnızca yağlanmasını sağlayın. Bunu yaparsanız tavuklar kurumaz çok daha lezzetli olur...
Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...