30 Nisan 2012 Pazartesi

Kat Kat Renkli Yaş Pasta

 
Malzemeler:
2 adet büyük boy yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket vanilye
1 paket kabartma tozu
İstenilen renklerde sıvı gıda boyası
2 paket krem şanti (Hazırlamak için 2 su bardağı süt)
Beyaz şeker hamuru

NOT:İsteğe göre malzemeler 2 katına da çıkarılabilir

Üzeri İçin (Çilek Marmeletı):
7 - 8 adet büyük boy çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
Tepeleme 1 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:
Mikserde yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından sırasıyla sütü, yağı, unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın. Keki kaç renk yapmak isityorsanız oluşan karışımı eşit miktarda kaseler boşaltın. Ardından her kaseye ayrı renkte bir iki damla gıda boyası dökün ve karıştırın. Karışımı ayrı ayrı aliminyum kaplara dökün ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dk. kadar pişirin.
Bir yandanda 2 paket krem şantiyi 2 su bardağı sütle çırpın.
Kek piştikten sonra kaplardan çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra her kekin arasına krem şanti sürün. Son keki de koyduktan sonra üzerini kenarda açılmış olan şeker hamuruyla kaplayın. Üzerine istediğiniz sosu dökebilirsiniz ben çilek marmelatı döktüm.

Çilek Marmelatı Hazırlanışı:
Çilekleri rondodan geçirin yada rendeleyin. Ocağa alıp üzerine şekerini ekleyin ve karıştırın. Şeker eridikten sonra suyu ve nişastayı da ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

 
Ayrıntılı yapılışı için devamına bakın.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...