14 Nisan 2012 Cumartesi

Lazanya


Malzemeler:
8 yaprak lazanya
300 gr. dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
 küçük boy kereviz
1 adet küp küp kesilmiş orta boy domates
rendelenmiş kaşar peyniri miktarı isteğe bağlı
800 ml süt (4 su bardağı)
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
tuz karabiber

Hazırlanışı:
Beşamel sosun yapılışı: Önce 3 yemek kaşığı terayağı eritin ve un ekleyin topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak sıcak sütü ekleyin, topak olursa mikserden geçebilirsiniz, kaynamaya başlayınca altını kapatın. Normal beşamel sos kıvamından biraz daha sıvı olacak kıvamı.

Bolonez sos(kıymalı sos): Soğan, kıyma, havuç ve kerevizi bit tavada zeytinyağı ile kavurun. kereviz ve havuçun miktarı isteğe bağlı ve doğranması küp küpte olabilir. Ardından küp küp doğranmış domatesleri kıymayı ve birazda su ekleyin, tuz ve karabiber ekleyip 20 dk pişirin.(kıvamı az sulu olacak kuru değil)

Lazanya yapılışı: Kare borcamı az yağlayıp alt kata az beşamel sürüyoruz ve lazanyaları yerleştiriyoruz, lazanyaların üstüne önce kıymalı sos sonra beşamel sonra kaşar ya da parmesan peyniri ilave ediyoruz ve 2. kata geçiyoruz, aynı işlem ikinci kattada tekrar ediliyor ama lazanyalar öncekilerin tam tersi şeklinde yerleştirilecek. en üste geçince lazanyaları koyup üstüne beşamel sosu sürüyoruz ve fırına veriyoruz 220 derece önceden ısınmış fırında 20 dk pişiriyoruz, pişmesine 5 dk kala üzerine kaşar serpiyoruz. piştikten sonra 10 dk dinlendirip servis ediyoruz...
Afiyet olsun...
(Yemek 4 kişilik ve kare borcam tepsi için)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...