13 Haziran 2012 Çarşamba

İrmik Tatlısı



Malzemeler:
1 lt süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 çorma kaşığı un
50 gr. margarin
1 pk. vanilya

Hazırlanışı:
Sütü bir tencereye alarak içine toz şekeri, irmiği ve unu ekleyin.
Kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Koyulaştıktan sınra ocaktan alın içine margarini ve vanilyayı ekleyin.
Margarin eriyinceye kadar karıştırın.
Ardından kaç renk yapmak istiyorsanız o kadar kaba eşit miktarda koyun. İster gıda boyası ile ister kakao kullanarak renk verebilirsiniz.
Kalıba koymadan önce kalıbı hafif ıslatın ki daha sonradan kalıptan rahatça çıksın.
Kalıba döktükten sonra dolaba koyun ve en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...