18 Kasım 2012 Pazar

Fırında Makarna


Malzemeler:
Yarım paket spagetti boru fırın makarna
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam maydanoz
Bir tutam tuz

Beşamel Sosou İçin:
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı tepeleme un
1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı:
Öncelikle boru makarnayı fazla ezilmeyecek şekilde haşlayın. Haşlama suyunun içine tuzunu ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyin.
Diğer tarafta beşamel sosunu hazırlayın.
Bunu için öncelikle margarini bir tencerede eritin ve unu ekleyerek kavurun.
Ardından üzerine sütüde ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kıvamı koyulaşıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Kıvamı koyu fakat akışkan olacak.
Diğer tarafta süzdüğünüz makarnayı derince bir kabın içine alarak içine ince ince kıydığınız maydanozu, yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini ve beşamel sosu ekleyerek karıştırın.
Tuzu azsa tuz ekleyin.
Ardından bu karışımı genişçe bir borcamın içina alın.
Üzerine, kalan 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini dökün ve yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kıarıncaya kadar pişirin.
Sıcak Servis yapın.
Afiyet Olsun...
 





1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...