14 Kasım 2012 Çarşamba

Kabak Tatlısı


Malzemeler:
1 Kg. Balkabağı
2 su bardağı toz şeker
Dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:
Kabakların kabuklarını soyarak temizleyin.
Eşit şekilde dilimleyin.
Üzerine toz şekeri dökerek kabaklarla beraber harmanlayın.
1 gece bekletin. Ertesi güne şekerin tamamının ermiş ve suya dönüşmüş olduğunu göreceksiniz.
Kısk ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakların ezilmemesine dikkat edin.
Suyun tamamını çekmesine gerek yok. Pişitikten sonra ocaktan alın.
Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek ikram edim
Afiyet Olsun...


1 gün sonra şekerin sulanmış hali.

3 yorum:

  1. annem çok yapar...
    bu tatlı çok tatlı bide yumuşucak olur...
    bi yiyen bir daha yer...
    ellerine sağlık canım...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim bu tatlıyı. Benim tatlım da kapı kapıştı dün:) Teşekkürler.

      Sil
  2. off bayılırımm harika gözüküyorr

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...