3 Şubat 2014 Pazartesi

Bardakta Muhallebili Kadayıf


Malzemeler:
250 gr. yaş tel kadayıfı
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker

Muhallebisi için: 1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Hazırlanışı:
Tel kadayıfı kavurmak için derince bir teflon tavaya tereyağını ve toz şekeri koyun üzerine kadayıfı ekleyerek 25-30 dk rengi değişene kadar kavurun.
Diğer yandan muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye sütü koyun ve ocağa alın.
Üzerine toz şeker, un ve vanilyayı da ekleyerek çırpma teliyle muhallebi koyu bir kıvam alıp kaynayana kadar çırpın.
Muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra içine 1 paket krem şantiyi ekleyin ve çırpın.
Cam bardağın yada tabağın en alt kısmına kavrulmuş kadayıf koyun. Üzerine muhallebi ekleyin. Bardak dolana kadar kat kat kadayıf ve muhallebi ekleyin.
1 - 2 saat buzdolabında bekleterek servis yapın.
Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. ben bu tarife bayıldımmmm,kesin enfes bir tadı vardır
    deneyeceğim mutlaka
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Muhallebiyi çok sevdiğim için alt ve üst kısımlara da ilave ettim..
    Tarif için çok teşekkür ederim.. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...