1 Ekim 2017 Pazar

Sebzeli Bulgur Pilavı


Malzemeler:
3 su bardağı bulgur (Ben yayla gurme fit serisinden yeşil mercimekli ve domatesli bulgur kullandım)
1 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 adet büyük boy domates
1 - 2 dal taze nane
tuz

Hazırlanışı:

  • Bullgur yıkanır ve süzülmesi için bir süzgece alınır
  • Soğan, kırmızı biber ve yeşil biber, yıkanıp minik minik küp şeklinde doğranır
  • Domateslerin kabuğu soyularak küp küp doğranır
  • Bir tencereye sıvı yağı koyulup soğan ve biberler yağa atılır, diriliğini kaybedene kadar kavrulur
  • Ardından domateslerde eklenir ve domatesler de diriliğini kaybedeen kadar kavrulur.
  • Son olarak bulgur eklenir ve bir 1 - 2 dakika daha kavurduktan sonra bulgurun üzerini 2 - 3 parmak geçene kadar kaynamış su ilave edilir
  • Tuz eklenir
  • Suyunu çekip bulgur piştikten sonra ocak kapatılır ve içine taze nane yaprakları eklenerek bir kez daha karıştırılarak demlenmeye bırakılır.
 Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...