Malzemeler:
3 su bardağı bulgur (Ben yayla gurme fit serisinden yeşil mercimekli ve domatesli bulgur kullandım)
1 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
2 adet büyük boy domates
1 - 2 dal taze nane
tuz
Hazırlanışı:
- Bullgur yıkanır ve süzülmesi için bir süzgece alınır
- Soğan, kırmızı biber ve yeşil biber, yıkanıp minik minik küp şeklinde doğranır
- Domateslerin kabuğu soyularak küp küp doğranır
- Bir tencereye sıvı yağı koyulup soğan ve biberler yağa atılır, diriliğini kaybedene kadar kavrulur
- Ardından domateslerde eklenir ve domatesler de diriliğini kaybedeen kadar kavrulur.
- Son olarak bulgur eklenir ve bir 1 - 2 dakika daha kavurduktan sonra bulgurun üzerini 2 - 3 parmak geçene kadar kaynamış su ilave edilir
- Tuz eklenir
- Suyunu çekip bulgur piştikten sonra ocak kapatılır ve içine taze nane yaprakları eklenerek bir kez daha karıştırılarak demlenmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder